Rukometašice Srbije (©OKS/Ivica Veselinov)
Rukometašice Srbije (©OKS/Ivica Veselinov)

Srpkinjama bronza u Alžiru

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.07.22. | 12:37

Naše rukometašice u borbi za treće mesto na Mediteranskim igrama u Oranu pobedile Portugaliju sa 26:22

Ženska rukometna reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Mediteranskim igrama u Oranu pošto je u utakmici za treće mesto bila bolja od Portugalije - 26:22 (10:12).

Uprkos zaostatku od dva pogotka na poluvremenu, izabranice selektora Uroša Bregara su priredile fantastično drugo poluvreme u kome su već na početku preokrenule rezultat u svoju korist, do sredine drugog dela igre stekle prednost od pet pogodaka i samouvereno išle ka pobedi. U finišu susreta su stigle i do maksimalnih sedam golova razlike i bilo je već jasno da se u Srbiju vraćaju sa bronzanom medaljom oko vrata.

Izabrane vesti

17.30: (1,50) Egipat (8,50) Španija (3,15)

Napad Srbije su predvodile Aleksandra Vukajlović i Jovana Jovović sa sedam pogodaka, dok je Dunja Radević pobedi doprinela sa pet postignutih golova.

Posle polufinalne utakmice je baš bilo teško jer smo izgubili velikom razlikom od Hrvatske. S druge strane, Portugalija je igrala jednu od najboljih utakmica sa Španijom, očekivali smo veoma težak meč i to se i desilo. Počeli smo dobro, onda smo zbog isključenja izgubili ritam. Naš rival je preuzeo inicijativu i i otišao na poluvreme sa dva gola prednosti. U drugom poluvremenu smo izuzetno igrali odbranu i napad prvih petnaest minuta, odvojili se na pet golova razlike i priveli utakmicu kraju kako je trebalo", rekao je selektor Srbije, Uroš Bregar.

XIX MEDITERANSKE IGRE ORAN 2022

UTAKMICA ZA 3. MESTO

PORTUGALIJA – SRBIJA 22:26 (12:10)

PORTUGALIJA: Figueira, Rosa, Vargas, Nunjez Monteiro 2, Rodrigez 3, Brito 2, Rezende Rebelo, Fagundes, Pires, Bento de Kampos, M. Duarte 4, Kosta 1, Minsiuna 2, Klaudinjo 4, N. Duarte 4

SRBIJA: Simić, Đurašinović, Radević 5, Mijailović, Ćetković, Obrenović, Vukajlović 7, Inđić, Sukur, Bogunović 1, Jovanović 2, Nuković 1, Veličković, Jovović 7, Tabak, Bojičić 3



tagovi

Mediteranske igreženska rukometna reprezentacija SrbijeUroš Bregar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara